Hasan Nasrallah’ın Hayatı

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2024 17:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 18:05

Doğumu ve Gençliği

Hasan Nasrallah, 31 Ağustos 1960 tarihinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta doğdu. Babası, iş bulmak amacıyla Beyrut’a taşınmıştı ve Nasrallah, burada Burc Hamud bölgesinde büyüdü. Genç yaşlarda dini eğitim almaya başladı ve Ehlibeyt ilimleri alarak İslam’ın etkili isimlerinden biri haline geldi.

Hizbullah’a Katılımı ve Liderliği

Nasrallah, 1982 yılında İsrail’in Lübnan’ı işgali sırasında Hizbullah’a katıldı. 1992 yılında, Hizbullah’ın kurucu lideri Abbas Müsavi’nin Siyonist İsrail saldırısında öldürülmesinin ardından Hizbullah’ın genel sekreteri oldu. Liderliği döneminde, Hizbullah’ın askeri ve siyasi gücünü önemli ölçüde artırdı.

Ölümü

Hasan Nasrallah, 28 Eylül 2024 tarihinde siyonist İsrail’in Beyrut’a düzenlediği bir hava saldırısında Şehid oldu. Ölümü, Hizbullah ve destekçileri arasında, Lübnan'da, İran'da, Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Türkiye ve İslam Aleminde büyük bir üzüntüye neden oldu ve örgütün geleceği hakkında neler olacak. Şimdi Merak edilen Hizbullah'ın bundan sonra Lideri Kim olacak? Mekânı Cennet olsun.

Hasan Nasrallah’ın hayatı, Lübnan ve Orta Doğu’daki siyasi dinamikler üzerinde derin etkiler bırakan bir lider olarak hatırlanacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.